מערכות ERP בענן מבטלות את הצורך של ארגונים להשקיע בחומרה תוכנה ותשתיות יקרות.
רן פלד מנכ"ל זיו מערכות
מערכות מבוססות שרתי ענן הינן עניין בשגרה כאשר מדובר במערכות או מודולים תפעוליים, בעיקר בארגונים מבוזרים כמו חברות בניה. אולם לב המערכת, ה– ERP שמרה על המסורתיות של התקנה ברשת המשרד המקומית או באירוח מרוחק.
בשנים האחרונות מספר מערכות ERP החלו בתפעול התוכנה כשירות (Software as a Service; SaaS)
שירותי ענן למערכות ERP בענן יש מספר יתרונות על פני מערכות ERP מקומיות, כולל:
עלות-תועלת: מערכות ERP בענן מבטלות את הצורך של ארגונים להשקיע בחומרה, תוכנה ותשתיות יקרות. הם בדרך כלל גובים על בסיס מנוי ומציעים מודל של תשלום לפי שימוש, המאפשר לעסקים להגדיל או להקטין לפי הצורך.
מדרגיות (Scalability) : מערכות ERP בענן מציעות לעסקים את הגמישות להגדיל או להקטין במהירות בתגובה לצרכים העסקיים המשתנים. המשמעות היא שעסקים יכולים להוסיף או להסיר בקלות משתמשים, מודולים או יישומים, ויכולים להרחיב במהירות את הפעילות שלהם מבלי לדאוג למגבלות חומרה.
נגישות: מערכות ERP בענן נגישות מכל מקום עם חיבור לאינטרנט, מה שהופך אותן לאידיאליות לעסקים עם מספר מיקומים, עובדים מרוחקים או כאלה שצריכים לעבוד תוך כדי תנועה. זה גם מאפשר לעסקים לשתף פעולה עם שותפים ולקוחות בקלות.
אבטחה: מערכות ERP בענן מציעות רמות אבטחה גבוהות, עם נתונים מוצפנים הן במעבר והן במצב מנוחה. לספקים יש בדרך כלל צוותי אבטחה ייעודיים והם מעדכנים באופן קבוע את המערכות שלהם כדי להבטיח שהן מוגנות מפני האיומים האחרונים.
שדרוגים: מערכות ERP בענן מתעדכנות אוטומטית, לעתים קרובות עם מעט זמן השבתה עד ללא זמן השבתה, מה שמבטיח שלעסקים תהיה תמיד גישה לתכונות ולפונקציונליות העדכניים ביותר. המשמעות היא שעסקים יכולים להימנע מהתהליך היקר והגוזל של שדרוג מערכות ERP מקומיות.
לסיכום
מערכות ERP בענן מציעות לעסקים גמישות, מדרגיות, נגישות, אבטחה וחסכוניות רבה יותר, מה שהופך אותן לבחירה טובה יותר ממערכות ERP מקומיות עבור עסקים רבים.